Trainingen

Het paard is los en wat nu? Het is belangrijk dat er weer balans terug komt tussen ruiter en paard. De invloed van de ruiter op de bewegingen van het paard is natuurlijk groot. Hoe is het gesteld met onze houding op het paard en hoe reageert het paard hierop? Na de behandeling(en) is het mogelijk om dit tevens na te laten kijken.
Door mijn ervaring als humaan fysiotherapeute, dierfysiotherapie en prestaties in de dressuursport, kan ik u adviseren hoe het paard te trainen in kracht, mobiliteit, stabiliteit en coördinatie om zo uw prestaties te optimaliseren/verbeteren in de paardensport. Ook is het mogelijk om zonder behandeling gebruik te maken van deze mogelijkheid.

Lezingen

Door middel van diverse lezingen en clinics is het mogelijk om meer te weten te komen over het paard en of invloed van de ruiter op het paard. U kunt gebruik maken van de volgende mogelijkheden:

 

-In deze clinic zal het functioneren van uw paard en de invloed van de ruiter op het paard aan bod komen. Deze clinic zal bestaan uit een theorie en praktijk gedeelte. In het eerste gedeelte zal de bouw van uw paard aan bod komen. In het 2 de gedeelte zal doormiddel van 2 tot 4 proefpaarden de theorie in praktijk gebracht worden. Deze is voor iedereen, zodat u enige basiskennis op zal doen om nog meer van het rijden te gaan genieten.

 

-Daarnaast is het ook mogelijk om een workshop te volgen over massage bij paarden. Deze workshop zal bestaat uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk. In het theorie gedeelte leert u over welke gewrichten en spieren uw paard allemaal heeft. In het 2 gedeelte, praktijk gedeelte, leert u een aantal massage - en rektechnieken waarmee u uw paard mee kunt behandelen en uiteindelijk hoe de spier zou moeten aanvoelen. Aan het einde van de cursus kunt u uw paard een goede ontspanningsmassage geven.

 

Er is altijd een mogelijkheid om een aangepaste lezing te geven. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Contact opnemen